Прогнози Буданова: більшість передбачень справдилися, проте є прорахунки

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, відомий своїми прогнозами щодо російсько-української війни, визнав, що деякі з його прогнозів не справдилися. Він передбачав, що більшість активних бойових дій закінчаться до кінця 2022 року, але вони продовжуються й нині. Також, Буданов помилився щодо закінчення війни та повернення України на кордони 1991 року. Він також прогнозував, що українські війська до кінця весни вже будуть у Криму, але цей прогноз не збувся.

Проте, деякі прогнози Буданова вже справдилися або знаходяться у процесі реалізації. Він передбачав початок повномасштабної війни, наступ на Київ та загрозу для Херсона та Харкова. Також, переломний момент у війні настав у серпні минулого року, коли почалися атаки на російські військові об'єкти в Криму та контрнаступ. Буданов також вірно передбачив просування ЗСУ та звільнення Харківської області та Херсона. Також він був правий щодо Білорусі та протестних настроїв у Росії.

Нині Буданов прогнозує два варіанти закінчення війни - розподіл Росії на частини чи збереження територіальної цілісності РФ після зміни керівництва. Він також вважає, що Росія не застосує ядерну зброю проти України та передбачає кінець існування Керченського мосту та виплату репарацій Україні. За його словами, реальні економічні проблеми Росії відчуємо лише у 2025 році.