Проміжні вибори до Сенату, що відомо про результати?

Ще ніколи вибори у США не були настільки популярні та актуальні. Не дивлячись на те, що вони всього проміжні, вони вже можуть суттєво вплинути на багато країн та на ситуацію з війною в Україні.

Вибори до Парламенту в США цікаві й тим, що Байдену залишилося не так багато часу до переобрання. Разом з тим Трамп також націлився на повернення. 

До початку виборів, які пройшли 8 листопада, багато політологів та різноманітних експертів, робили ставки. Вже 9 листопада за попереднім даними стало відомо, що республіканці тримають лідерські позиції та з мінімальним відривом. 

Весь період підрахунків голосів активно обговорювався в соціальних мережах, і буквально кожен голос здавався дійсно вагомим. Важливість виборів була очевидною, бо саме новий Парламент міг доволі швидко заблокувати будь-які ініціативи Байдена. 

Нагадаємо, що до Палати висуваються представники всіх штатів, та з урахуванням пропорцій по населенню. Чим більше американців проживає у штаті, тим більше представників у Палаті. Кожні 4 роки весь склад повністю знову набирається, та так забезпечуються демократичні засади Парламенту. Верхня Палата Конгресу оновлюється частіше, кожні 2 роки. Вибори до неї відбуваються одночасно з виборами до Палати представників. 

Вже 10 листопада стало відомо, що результати виборів до Верхньої Палати будуть відомі тільки в грудні. Тоді й буде зрозуміло, хто виграв республіканці чи демократи. Головна причина, чому весь процес затягнувся, в необхідності повторного голосування у Джорджії. 

Не один із кандидатів не отримав більшість або хоча б 50%. Поки голоси продовжують підраховувати, очевидним стає факт, що в Джорджії доведеться проводити другий тур виборів до Сенату. Він запланований на початок грудня. 

Республіканці очікували неймовірний результат, та навіть якщо й зможуть перемогти, він вже не буде таким приємним. Байден також зробив заяву, що буде балотуватися на виборах у 2024 році.