Промова Володимира Зеленського на Радібезі ООН: ключові заяви

Зеленський на Радібезі ООН
Зеленський на Радібезі ООН

Президент України Володимир Зеленський закликав світову спільноту до єдності та рішучих дій проти російської агресії. Він звернувся до Ради Безпеки ООН і викликав до дотримання Статуту ООН, наголошуючи на унікальності та універсальності Статуту. Зеленський розкритикував дії Росії, зазначивши численні порушення міжнародного права, зокрема атаки на судна та громадянське населення. Він також попередив про можливі атаки на атомні електростанції України і заявив про співучасть Росії з Іраном та Північною Кореєю у "злочинній війні в Європі". Зеленський закликав до підготовки другого Саміту миру і наголосив на необхідності об'єднання зусиль для досягнення миру.

У ході знакового виступу на засіданні високого рівня Ради Безпеки ООН Президент України Володимир Зеленський звернувся до світової спільноти із закликом до єдності та рішучих дій проти російської агресії.
Зеленський у виступі наголосив на унікальності та універсальності Статуту ООН, заявивши, що "він не змінюється для регіонів або блоків".
"Росія зберігала мовчання, тому що не могла пояснити, чому нещодавно російська ракета потрапила в судно із зерном, яке прямувало до єгипетського порту через Чорне море. Росія або мовчить, або бреше про те, чому її дрони та ракети виявляють у повітряному просторі Польщі, Молдови , Румунії", - заявив Зеленський.
"Росія не має жодної законної причини – абсолютно – для того, щоб робити Іран і Північну Корею де-факто спільниками у своїй злочинній війні в Європі, коли їхня зброя вбиває нас, вбиває українців і допомагає Путіну красти нашу землю у нашого народу", - наголосив Зеленський.
Зеленський завершив свій виступ закликом до єдності та рішучих дій: "У нас є Формула миру. У нас є Статут ООН. І у нас є всі сили, необхідні для втілення цього в життя. Потрібна лише рішучість".

Володимир Зеленський закликав до єдності та рішучих дій проти російської агресії на засіданні Ради Безпеки ООН

У ході знакового виступу на засіданні високого рівня Ради Безпеки ООН Президент України Володимир Зеленський звернувся до світової спільноти із закликом до єдності та рішучих дій проти російської агресії. У своїй промові він навів приклади порушень міжнародного права та закликав до дотримання Статуту ООН. Зеленський наголосив на унікальності та універсальності Статуту, заявивши, що всі мають дотримуватись його однаково. Президент України розкритикував дії Росії і навів приклади численних порушень міжнародного права, включаючи атаки на судна та громадянське населення. Він також попередив про можливі атаки на атомні електростанції України і заявив про співучасть Росії з Іраном та Північною Кореєю у "злочинній війні в Європі". Зеленський закликав до підготовки другого Саміту миру і наголосив на необхідності об'єднання зусиль для досягнення миру.

Президент України звернувся до світової спільноти зі закликом до єдності та захисту міжнародного права

У ході свого виступу на засіданні високого рівня Ради Безпеки ООН Президент України Володимир Зеленський наголосив на унікальності та універсальності Статуту ООН, закликав до дотримання міжнародного права та засудив дії Росії, зокрема атаки на судна та громадянське населення. Зеленський попередив про можливі атаки на атомні електростанції України і заявив про співучасть Росії з Іраном та Північною Кореєю у "злочинній війні в Європі". Він закликав до підготовки другого Саміту миру і підкреслив необхідність об'єднання зусиль для забезпечення миру та безпеки.

Читайте також