Пропагандистку Панченко підозрюють у державній зраді

Служба безпеки України має докази про державну зраду колишньої телеведучої Діани Панченко, яка працювала на телеканалах, що знаходяться під санкціями.

Повідомляється, що їй було пред'явлено нову підозру, інформує Служба безпеки України.

Згідно з повідомленням, після роботи на заборонених телеканалах Медведчука, Панченко виїхала до тимчасово окупованого Донецька, де продовжила свою інформаційно-підривну діяльність на користь Росії.

За даними, отриманими з жовтня 2022 року до сьогоднішнього дня, Панченко була задіяна Москвою в підривній діяльності проти України шляхом сприяння військово-політичному керівництву Росії.

Діана Панченко активно виправдовує збройну агресію Росії проти України, підтримує окупацію та маніпулює військово-політичною ситуацією в Україні.

Вона публікує матеріали на своєму Youtube-каналі з майже 1 млн користувачами та пропагує свою пропаганду через мережу прокремлівських Telegram-каналів.

Панченко намагається уникнути правосуддя, але тривають розслідування та комплексні заходи для її притягнення до відповідальності.

Президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука у квітні, в результаті спецоперації, проведеної Службою безпеки України. Медведчук приховувався 48 днів і маскувався у форму ЗСУ. ФСБ мала намір вивезти його за кордон, а дружина Медведчука, Оксана Марченко, втекла до Росії.

У вересні Медведчука передали росіянам як частину обміну при звільненні 215 українських захисників, що перебували у полоні.

ARMA в даний час шукає майданчик для продажу яхти Медведчука.