Прорив греблі у Челябінській області: мешканцям запропонували рятуватися самостужки

Прорив греблі Челябінська: рятування самостужки
Прорив греблі Челябінська: рятування самостужки

Жителі Челябінської області, які постраждали від прориву дамби та підтоплення, скаржаться на те, що їх змушують самостійно вирішувати проблему з відкачуванням води. У селі Єманжелінці люди чекають на допомогу вже п'ятий день, хоча там діє режим надзвичайної ситуації.

Будинки стоять у воді, воду з-під підлоги ми відкачати не можемо, тому що весь двір та город затоплено, люди в туалет, вибачте, ходять у відро. Звернулися до голови, він сказав, що ми повинні самі скинутися на помпу та відкачати собі воду

Мешканці звернулися до прокуратури Еткульського району, після чого їм обіцяли привезти помпу.

Натомість голова села Антон Костромітін визнав, що комунальні служби насамперед відкачують воду біля важливих об'єктів та багатоквартирних будинків. Іншим постраждалим від підтоплення запропонували чекати на техніку або впоратися з наслідками самостійно.

Прориви дамб сталися не тільки в Челябінській області, але й у Росії. Загроза підтоплення також є у Курганській та Тюменській областях.

Мер обласного центру Оренбурзької області заявив про необхідність евакуації жителів через безпрецедентну повінь у місті Оренбурзі.

Читайте також