Протест у Тбілісі проти закону про «іноагентів»: постраждав поліцейський, затримано 14 людей

Протест у Тбілісі проти закону про "іноземних агентів"

У Тбілісі триває акція протесту проти закону про "іноземних агентів", який викликав обурення Заходу та громадянського суспільства в Грузії. Під час мітингу було поранено поліцейського та затримано 14 протестувальників, повідомляє Міністерство внутрішніх справ Грузії.

Організатори акції протесту заявляють, що мітинг триватиме, поки влада не відмовиться від спроб ухвалити антидемократичний та антиєвропейський закон. Парламент охороняється поліцейським спецназом.

МВС Грузії повідомило про затримання 14 осіб. Їх звинуватили у хуліганстві і непокорі поліції. Також є інформація про постраждалого поліцейського.

Нагадаємо, що вчора, 15 квітня, у Тбілісі розпочалися акції протесту проти закону про "іноземних агентів", який викликав обурення Заходу та громадянського суспільства в Грузії.

Насильство на засіданні комітету

На засіданні комітету юридичних питань у Парламенті Грузії сталася бійка між депутатами. Опозиційний депутат напав на одного з лідерів партії "Грузинська мрія" під час розгляду законопроєкту про прозорість іноземного впливу.

Парламент ввів особливий безпековий режим у зв'язку з обговоренням закону про "іноагентів". Вхід до будівлі обмежать для депутатів та співробітників, крім журналістів.

Правляча партія "Грузинська мрія" повторно ініціює розгляд законопроєкту про "іноагентів". Цей законопроєкт схожий на попередній, що був відкликаний рік тому через масові протести.

Спроби ухвалити закон про "іноагентів" в Грузії отримали підтримку з боку Кремля, який вважає, що це забезпечить стабільність для Росії. Протестна реакція опозиції вважається безпідставною.