Противник намагається примусити нас задіяти додаткові резерви на Харківщині, - Сирський

Противник намагається примусити нас задіяти додаткові резерви на Харківщині, - Сирський

Головнокомандувач ЗС України Олександр Сирський протягом останніх кількох днів працює у частинах, які ведуть бойові дії на Харківщині.

За словами Сирського, противник розширив зону активних бойових дій на 70 кілометрів з метою змусити нас задіяти додаткову кількість бригад з резерву.

Найбільше зусиль ворог спрямував на напрямок Стрілеча - Липці та захоплення Вовчанська. Він створив і посилив угруповання військ "Сєвєр", до якого входять бойові частини 6 армії, 11 та 44 армійських корпусів.

"Противник розпочав наступ раніше запланованого терміну, коли помітив перекидання наших військ, однак йому не вдалося прорвати нашу оборону", - зазначає Головнокомандувач.

Однак, Сирський попереджає, що попереду чекають важкі бої, і ворог готується до цього.

Сирський наголошує на необхідності не допускати просування ворожих військ, завдавати їм максимальні втрати і створювати умови для їх розгрому. Він також підкреслює важливість ефективного використання ударних БПЛА, РЕБ та артилерії.

Головнокомандувач постійно звітує Президенту України про ситуацію та хід виконання завдань. Він відзначає активну підтримку керівництва обласних військових адміністрацій та жителів Харківської області.

"Дякую кожній і кожному з Сил оборони, харків'янам окремо та усім нашим громадянам загалом за відвагу та стійкість", - підсумовує Олександр Сирський.

Читайте також: