Прикордонники нагадали правила перетину кордону на зимові свята

При перетині кордону, крім перевірки документів, прикордонники здійснюють карантинні заходи контролю.

Напередодні новорічних та різдвяних свят на кордоні щороку збільшується кількість туристів. У Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби нагадали, на що варто звернути увагу, та попередили про можливі черги на кордоні.

При цьому наголошується, що Держприкордонслужба готова забезпечити ритмічний пропуск громадян, які перетинатимуть кордон у святкові та передсвяткові дні. Для скорочення часу проходження контрольних процедур на випадок черг посилено працюватимуть додаткові прикордонні наряди, зазначили у ДПСУ.

"Щоб уникнути скупчення осіб та транспорту перед пунктами пропуску, просимо подорожуючих планувати поїздки завчасно. Звертаємо увагу на те, що при перетині кордону, крім перевірки документів, прикордонники здійснюють заходи контролю, пов'язані з недопущенням поширення коронавірусної інфекції", - зазначили у ДПСУ.

У відомстві нагадали, на що звернути увагу під час планування поїздок:

  • Завчасно ознайомитися із правилами перетину кордону України під час карантину
  • Інформацію про завантаженість пунктів пропуску можна відстежувати на сайті Держприкордонслужби
  • Особливості в'їзду в різні країни під час пандемії та транзиту через їхню територію можна перевірити на сайті МЗС України
  • Документи, необхідні для перетину державного кордону громадянами України
  • Документи, необхідні для перетину кордону України іноземцями та особами без громадянства
  • Порядок виїзду за кордон неповнолітніх дітей

За даними прикордонників, лише за період 17 - 19 грудня через західний кордон в Україну прибули понад 156 тисяч людей. Це на 56% більше, ніж у період із 10 по 12 грудня, коли на в'їзд кордон перетнули 100 тисяч людей. При цьому фіксується тенденція зменшення кількості осіб, які виїжджають із України. Найбільш динамічним рухом подорожуючих "на в'їзд", як зазначено, було на кордоні з Польщею в межах Львівської області.