Путін через 20 годин після теракту під Москвою звернувся до росіян

Диктатор Володимир Путін звернувся до росіян щодо теракту в Крокусі після 20 годин з моменту трагедії.

У заяві очільника Кремля було зазначено, що всіх, хто стріляв і вбивав людей, вже було знайдено і затримано. Вони намагалися перебратися на Україну через підготовлену українською стороною прогалину в кордоні.

“Усіх тих, хто стріляв і вбивав людей, знайдено і затримано, вони рухалися в бік України, де з українського боку було підготоване ‘вікно’ для переходу кордону”, – заявив очільник Кремля.

Путін також оголосив про введення додаткових антитерористичних заходів у Москві та Підмосков'ї. Він оголосив 24 березня днем загальнонаціональної жалоби в Росії.

Міністерство закордонних справ України категорично відкинуло звинувачення з боку російських офіційних осіб про причетність України. Радник глави Офісу президента також заперечив ці тези.

ФСБ затримала 11 осіб, включаючи чотирьох терористів, які приймали безпосередню участь у організації теракту в Крокусі Сіті Холі.

Російські ЗМІ у попередніх повідомленнях заявили, що мається підозра на шестеро таджиків у вчиненні теракту. Міністерство закордонних справ Таджикистану вже відреагувало на ці звинувачення.

Увечері 22 березня у концертному залі Крокус Сіті Хол під Москвою почалася стрілянина, під час якої люди у військовій формі відкрили вогонь із автоматичної зброї. На відео видно, що нападники щонайменше п'ятеро. Згодом концертний зал вибухнув і загорівся.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України вважає, що цей теракт є свідомою провокацією путінського режиму, про яку попереджала міжнародна спільнота.

Читайте також:

  • Стрілянина у Крокусі. Христо Грозєв висунув свою версію
  • Хто стоїть за терактом у підмосковному Крокусі? Версія світової преси
  • Теракт у Росії. Хто замовник та які будуть наслідки?