Путін і Кім заговорили про поглиблення стосунків

У своєму посланні до Кім Чен Іна, лідера КНДР, президент Росії, Володимир Путін, заявив про готовність до подальшого розвитку співпраці між двома країнами. Він нагадав про "славні традиції минулого" і висловив бажання підвищити добробут народів та забезпечити безпеку на Корейському півострові та в Північно-Східній Азії.

У свою чергу, Кім відповів, що він впевнений, що відносини між Північною Кореєю та Росією будуть продовжувати розвиватися і прогресувати. Він також підтримав російську агресію проти України, висловивши надію на перемогу Москви над "гегемоністською політикою імперіалістів".

  • Російський президент Володимир Путін у посланні до лідера КНДР Кім Чен Ина з нагоди 75-ї річниці встановлення дипвідносин заявив про готовність поглиблювати співробітництво.
  • Путін у своєму листі згадав про "славні традиції минулого", повідомляє Yonhap.
  • "Готові поглиблювати співпрацю для підвищення добробуту народів двох країн та безпеки і стабільності на Корейському півострові та в Північно-Східній Азії", - сказав він.
  • Кім у відповідь заявив про переконання, що стосунки між Північною Кореєю та Росією будуть стабільно розвиватися і в майбутньому вийдуть на новий рівень.

Підтримуючи російську агресію проти України, Кім сподівається на перемогу Москви у боротьбі проти "розриву наполегливої гегемоністської політики імперіалістів".

За словами американських посадовців, Північна Корея вже передала Росії артилерію для воєнних дій проти України. Втім, невідомо, яким чином вона буде винагороджена за це. Очікується, що Кім може звернутися до Путіна з проханням про продовольство та фінансову допомогу, зокрема, у вигляді зброї та космічних технологій.