Путін наказав активно народжувати дітей: несподівана реакція росіян

Путін наказав багатодітним росіянкам народжувати дітей
Путін наказав багатодітним росіянкам народжувати дітей

За даними аналітичної компанії DSM Group, росіяни купили рекордну кількість засобів контрацепції, хоча вимоги Путіна полягають у народженні багато дітей. Протягом першого півріччя 2024 року аптечні мережі РФ отримали 19,3 млрд рублів (870,2 млн гривень) від продажу контрацептивів, це найвищий показник за останні п'ять років. Продаж презервативів і протизаплідних таблеток у мережі аптек "36,6" зріс на 8% і 10% відповідно, а на маркетплейсі "Здравсіті" продаж протизаплідних засобів збільшився на 22%. Це може бути пов'язано з економічною ситуацією в країні, яка змушує росіян відкладати народження дітей, зазначає директор з розвитку RNC Pharma Микола Беспалов. Народжуваність у Росії продовжує падати, хоча Путін вимагає народжувати багато дітей. Число новонароджених знизилося на 3% у порівнянні з минулим роком, коли Росія мала найнижчу народжуваність з 1999 року.

За століття зростання чисельності населення до 600 млн осіб Росія має заборонити аборти, пропагувати багатодітну родину та повернути "традиційні для російського народу цнотливість і чесноти", встановлено в Наказі XXV Всесвітнього російського народного собору "Сьогодення та майбутнє Російського світу" Російської православної церкви.

Путін оголосив про запуск національного проєкту "Сім'я", оскільки бідність, зокрема бідність багатодітних сімей, є однією з найбільших проблем РФ, яка стосується понад 9% населення.

Читайте також