Путін назвав умови для початок "мирних переговорів" з Україною

Путін назвав умови для початок

Президент Росії Володимир Путін заявив, що для початку мирних переговорів Україна "має виконати умови". Зокрема, такими умовами він назвав виведення українських військ з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей та відмову Києва від вступу до НАТО.

Про це він сказав, виступаючи на зустрічі із керівництвом МЗС, пишуть російські ЗМІ.

"Щойно Київ заявить, що готовий і почне реальне виведення військ, а також заявить про відмову від вступу до НАТО, ми негайно накажемо припинити вогонь і почнемо переговори. Гарантуємо безпечне відведення українських частин і з'єднань", - заявив Путін.

Він зазначив, що йдеться не про заморожування війни, а про її остаточне завершення. Також він "запевнив", що ЗСУ зможуть безпечно відвести війська.

Рекомендуємо: "Примара перемир'я між Україною та Росією: як Путін намагається загнати Зеленського в пастку"

"Базові угоди щодо мирного врегулювання мають бути зафіксовані міжнародними договорами, природно, передбачається і скасування санкцій проти Росії", - додав Путін.

За словами Путіна, також у рамках домовленості РФ вимагатиме "забезпечення прав російськомовних" в Україні. Крім того, заявив він, статус Криму та Севастополя, "ДНР" та "ЛНР", Запорізької та Херсонської областей як регіонів РФ має бути зафіксовано у міжнародних договорах.

Він також додав, що якщо Київ та Захід відмовляться, то "відповідальність за кровопролиття буде на них".

Раніше у Пентагоні допустили переговори України та РФ. Більшість таких конфліктів закінчуються якимись переговорами, сказав міністр оборони США Ллойд Остін.

Читайте також: