Путін побажав Байдену налагодити діалог РФ та США

Російський президент привітав американського колегу із Новим роком. Сьогодні відбудеться їхня телефонна розмова.

Президент Росії Володимир Путін привітав із Новим роком президента США Джо Байдена, побажавши налагодити діалог між країнами. Як повідомляється на сайті Кремля у четвер, 30 грудня, Путін привітав низку світових лідерів та політиків.

"У вітальному посланні з Новим роком та Різдвом президенту США Джозефу Байдену Володимир Путін зазначив, що Росія та Сполучені Штати як країни, що несуть особливу відповідальність за міжнародну та регіональну стабільність, можуть і повинні конструктивно взаємодіяти, поєднуючи зусилля перед численними викликами та загрозами, з якими зіштовхується людство", - йдеться у повідомленні.

"Переконаний, що у розвиток наших домовленостей, досягнутих під час червневого саміту в Женеві та наступних контактів, ми можемо просунутися вперед і налагодити ефективний російсько-американський діалог, заснований на взаємній повазі та врахуванні національних інтересів один одного", - йдеться у телеграмі.

Згідно з повідомленням, російський президент надіслав вітання багатьом світовим лідерам, але у списку не було президентів України та Грузії.