Путін повинен побачити, що ЄС не поступиться в питанні України – Туск

Президент Польщі Дональд Туск заявив, що Європа не відмовиться від підтримки України, і Володимир Путін має побачити це.

"Три столиці (Варшава, Париж, Берлін) мають дати чіткий знак, що Європа не поступиться в питанні України, Путін мусить побачити і побачить, що не буде нічого такого, як втома від України. Ми не залишимо Україну і тут Веймарський трикутник може відіграти провідну роль",- наголосив Туск під час спільної пресконференції з канцлером ФРН Олафом Шольцем.

Він також наголосив, що Польща і Німеччина, як найбільш залучені країни в безпеку України, покладають на себе спільну відповідальність у продовженні цієї політики, ідуть на мобілізацію ЄС для збільшення оборонних можливостей ЄС.

За словами прем'єр-міністра, Європа повинна негайно отримувати більш потужні можливості в сфері ППО, виробництва боєприпасів, не лише для допомоги Україні, але і для забезпечення своїх оборонних спроможностей.

Він додав, що Європа може стати не лише економічною, науковою і цивілізаційною силою, але і військовою.

"Ми не хотіли конфронтації, але ЄС є економікою у вісім разів більшою за російську, і в шість разів більшим за населенням. Немає причини, чому ми повинні бути настільки слабкими у військовому плані порівняно з Росією",- підкреслив Туск.

Джерело: Укрінформ