Путін приїхав до Китаю

Путін приїхав до Китаю

Володимир Путін, президент Росії, відвідуватиме Китай за запрошенням лідера КНР Сі Цзіньпіна. Візит триватиме два дні і проходитиме у столиці Китаю, Пекіні. Цю інформацію надав російське видання ТАСС.

Під час візиту Путін зустрінеться з кількома керівниками держав, зокрема президентом В'єтнаму, прем'єр-міністром Таїланду, президентом Монголії та президентом Лаосу. Також він візьме участь у III Міжнародному форумі "Один пояс - один шлях". У рамках візиту також заплановано офіційну зустріч з лідером КНР та його дружиною.

На щоденному брифінгу голова дипломатичної служби ЄС, Жозеп Боррель, висловив переконання, що для завершення війни між Росією та Україною потрібно встановити переговори на основі української формули миру. Він також закликав Китай заспокоїти РФ і попросив утриматися від будь-якої військової підтримки Росії, прямої або непрямої.

Війна Росії проти України має закінчитися шляхом проведення переговорів. Такі переговори повинні базуватися на українській формулі миру. Про це сказав головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель під час візиту до Китаю. Він закликав Китай вплинути на РФ для припинення агресії в Україні. Застеріг китайську владу від прямої або непрямої військової підтримки Москви.

Читайте також: