Путін проговорився про втрати Росії у війні – ISW

Втрати Росії у війні за даними ISW
Втрати Росії у війні за даними ISW

Російський президент Володимир Путін заявив, що російські війська втрачають близько 20 тисяч осіб вбитими і пораненими щомісяця в Україні. Це приблизно відповідає кількості нових військовослужбовців, яких Росія набирає щомісяця. Такі дані містяться в звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Потужність російського армійського контингенту у Військовому окрузі Захід має бути на 30-40% вищою – заявив начальник Генштабу РФ Сергій Рудський.

Аналітики підкреслюють, що Путін визнав, що близько 5 тисяч російських військовослужбовців загибають щомісяця у бойових діях в Україні, що означає, що близько 15 тисяч отримують поранення. ISW не має можливості підтвердити ці цифри, але вони збігаються з нижчими українськими даними про втрати Росії.

Командувач Сухопутних військ України Олександр Павлюк заявив, що російські війська втрачають від 25 до 30 тисяч осіб вбитими і пораненими щомісяця.

Станом на 2024 рік Росія набирає близько 30 тисяч осіб на місяць, заявив заступник начальника Головного управління військової розвідки України Вадим Скібіцький. Руслан Пухов, який є членом цивільної консультативної ради при Міністерстві оборони РФ, також підтвердив цю інформацію у квітні 2024 року.

Зазначається, що російські військові чиновники занепокоєні зниженням темпів вербування перед літньою наступальною операцією 2024 року.

За останні місяці російські війська зміцнилися і активізували зусилля для наступальних операцій, однак російські втрати були близькі до числа нових сил, - йдеться у звіті ISW.

Аналітики зауважують, що це дозволило російським військам швидко поповнювати втрати і підтримувати темп наступу, але вони мають обмеження в інтенсивності наступницьких дій.

Станом на травень 2024 року, згідно з інформацією Генштабу, втрати Росії становлять 500 080 осіб.

За оцінками ISW, російські резерви оперативного і стратегічного рівня, можливо, не готові діяти як проникнення першого ешелону або експлуатаційні сили другого ешелону у разі використання українськими силами необхідних захисних засобів.

Читайте також