Путін розцілував жінку: хто така Анна Дульцева і навіщо вона диктатору

Путін розцілував жінку: Анна Дульцева
Путін розцілував жінку: Анна Дульцева

Російський диктатор Володимир Путін зустрів увечері 1 серпня громадян Росії, які були звільнені під час обміну ув'язненими. Один зі звільнених - сім'я Дульцевих, яка складалася з Артема, Анни та двох дітей.

Хто такі Дульцеві?

Дульцевих затримали і засудили у Словенії за шпигунство. Вони використовували інші імена, видаючи себе за громадян Аргентини. Вони працювали на російську службу зовнішньої розвідки, вербуючи шпигунів, які видалялися за громадян західних країн.

Дульцеві жили в Любляні і подорожували до сусідніх країн-членів НАТО та ЄС. Вони передавали замовлення з РФ та готівку іншим російським агентам.

У 2022 році їх затримали, знайшовши на їхніх комп'ютерах захищені програми для зв'язку з Москвою та велику суму готівки.

31 липня 2024 року їх засудили до одного року та семи місяців ув'язнення та передачі. Сім'ю звинуватили у шпигунстві.

У сім'ї Дульцевих є двоє дітей, які були разом з батьками під час зустрічі з Путіним. Коли була затримана сім'я, діти перебували у прийомній сім'ї.

Зустріч з Путіним

Володимир Путін особисто привітав шпигунів, які повернулися до Росії. Він вийшов назустріч Анні Дульцеві та поцілував її, обійняв і вручив квіти. Також букет отримала їхня донька.

Зараз, між Росією, Білоруссю та західними країнами відбувся обмін ув'язненими. Це найбільший обмін полоненими в історії відносин Москви та Вашингтона.

Читайте також