Путін скеровує в Курську область строковиків з усієї Росії – Financial Times

Зображення Президента Путіна зі строковиками
Зображення Президента Путіна зі строковиками

Президент Росії Володимир Путін розпорядився направити строковиків зі всієї країни в Курську область, незважаючи на обіцянки, що вони не братимуть участі в бойових діях. Це викликало обурення серед російського населення.

За словами Івана Чувалієва, представника громадської організації "Иди лесом", на початку строковиків забирали лише з деяких регіонів, але тепер їх мобілізують з усієї Росії. Люди обурені цією несподіваною зміною.

За даними Дари Массікот, старшої наукової співробітниці Фонду Карнегі, раніше в районі Курська розташовувалися прикордонні війська ФСБ, бійці чеченського загону "Ахмат" та місцеві сухопутні частини. Тепер до них долучилися строковики.

За інформацією Financial Times, Москва перекинула кілька батальйонів з окупованих областей України в Курську область, майже не залишаючи своїх сил в Донецькій області.

Продовження українського контрнаступу

Незважаючи на сповільнення темпів, Збройні Сили України продовжують просуватися углиб території РФ. Вони зруйнували головний міст через річку Сейм і атакували інші важливі мости в Курській області, що ускладнює захист регіону для російських військ.

Павло Лузін, старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики, зазначив, що кількість російських строковиків, які є єдиним значним резервом для Кремля, становить близько 300 тисяч осіб.

Командир чеченського підрозділу висловив свою критику батьків, які не хочуть відправляти своїх дітей на війну, зазначивши, що ті, хто загине на полі бою, потраплять до раю.

Нагадаємо, ЗСУ повідомили про знищення ще одного мосту на Курщині. У мережі також з'явилося відео моменту підриву мосту.

Крім того, операцію у Курській області обговорювали в Києві протягом року. Президент Володимир Зеленський розповів про прогрес операції ЗСУ на Курщині.

Читайте також