Путін вигадав, як змусити росіянок активніше відпускати чоловіків на війну

Співмешканкам загиблих росіян дозволять укладати з ними шлюб посмертно

Законопроєкт, що дозволяє співмешканкам загиблих росіян укладати з ними шлюб посмертно та отримувати право на спадщину та виплати, надійшов на розгляд Держдуми РФ, повідомляє moscowtimes.

«Факт перебування у шлюбних відносинах може бути встановлений судом, якщо чоловік і жінка проживали спільно не менше трьох років або не менше одного року за наявності спільної дитини і вели спільне господарство», – йдеться у документі.

Рішення суду про визнання шлюбних відносин буде вказувати момент їх виникнення та буде прирівнюватися до офіційного шлюбу. Інформація про цей шлюб буде внесена до Єдиного державного реєстру записів актів цивільного стану.

Наразі сім'ї загиблих можуть отримати кілька одноразових виплат, які перераховуються дружині, повнолітнім дітям чи батькам. Також надається щомісячне грошове забезпечення та президентська виплата у розмірі 5 млн руб (2,07 млн грн). До цього додається страхова виплата у розмірі 3,2 млн руб (1,3 млн грн).

Сім'ї загиблих також отримують щомісячні грошові компенсації, допомогу на дитину і пенсію за втратою годувальника. Заробітна плата є одним з факторів мотивації росіян йти на війну.

Читайте також:

  • Чи працюють санкції? Погані новини для економіки РФ
  • Російська економіка та санкції. Чи дійсно все так погано для Кремля?