Путін все ще може оголосити нову хвилю мобілізації - ISW

Фото Путіна під час мобілізації
Фото Путіна під час мобілізації

У Інституті вивчення війни заявили, що Володимир Путін не планує оголошувати нову хвилю мобілізації в РФ, але він не виключає такої можливості.

Аналітики розглянули заяву керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова про те, що РФ хоче завершити війну до початку 2026 року.

Керівник ГУР повідомив, що Кремль вважає 2025 рік поворотним. Нездатність досягти перемоги до початку 2026 року підірве прагнення РФ залишатися світовою наддержавою протягом наступних 30 років.

За словами Буданова, Росія очікує погіршення економічної та соціально-політичної ситуації до середини 2025 року. Також зауважується зростання труднощів з набором особового складу до армії.

ISW наводить дані, за якими виплати контрактникам у регіонах РФ зростають і свідчать про зростання витрат на набір військових.

Буданов заявив, що операція ЗСУ в Курській області та удари України по території РФ деморалізували російського населення і підірвали сприйняття Росії як непереможної держави.

Керівник української розвідки вважає, що зростаючі проблеми змусять Путіна ухвалити рішення: почати нову мобілізацію або знизити інтенсивність бойових дій в Україні.

ISW вважає, що Кремль прагне підтримувати високий рівень бойових дій.

Залишається невідомим, як Путін відповість на нову кризу, якщо така виникне.

ISW не дає відповіді на це питання через зростання оборонних витрат РФ.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також