Путін заявив про війну з НАТО: далекобійні удари України по Росії змінять "природу конфлікту"

Військові удари України змінять конфлікт
Військові удари України змінять конфлікт

Путін погрожує війною НАТО через застосування Україною западних ракет

12 вересня 2024 року російський диктатор Володимир Путін заявив, що використання Україною західних далекобійних ракет "буде означати війну НАТО проти Росії".

Під час свого виступу Путін наголосив, що дозвіл на застосування ракет великої дальності для ударів по цілях у Росії прирівнюється до прямої війни з НАТО, оскільки це нібито "змінює саму природу конфлікту". За словами глави країни-агресора, таке рішення свідчить про безпосередню участь країн Альянсу у війні.

Також Путін стверджував, що Збройні сили України нібито не здатні самостійно використовувати західні ракетні комплекси для таких ударів без розвідданих НАТО та втручання військових Альянсу.

Тим часом, за даними Politico, Білий дім завершує роботу над планом щодо зняття обмежень на використання ЗСУ американської зброї для ударів по російській території. Видання The Guardian раніше повідомило, що Велика Британія вже дозволила Україні використовувати ракети Storm Shadow для ударів по цілях у Росії.

Ще навесні Україна отримала дозвіл на атаки по військових об'єктах у Криму, а до початку літа США схвалили удари по прикордонних територіях Росії, що межують з Харківською областю.

Читайте також