Путіну доведеться оголосити нову мобілізацію через наступ ЗСУ на Курщині – Bloomberg

Воєнний мобілізація в Україні - загроза
Воєнний мобілізація в Україні - загроза

За військовою активністю України у Курській області РФ стає очевидно, що Росії не вистачає військових сил. Тому Кремль може оголосити загальну мобілізацію, щоб компенсувати втрати. Про це повідомляє агенція Bloomberg.

За даними агенції, Росії потрібно близько 500 000 нових солдатів протягом наступного року для поповнення рядів та покриття втрат. Інформація про це надана анонімними джерелами, які мають зв'язки з Кремлем та міноборони РФ.

«Путіну потрібно призвати близько 500 000 осіб протягом наступних 12 місяців, щоб поповнювати ряди своїх військ в Україні, оскільки поточна стратегія вербування волонтерів недостатньо ефективна. Ймовірно, уряд зверне свою увагу на призовників», - розповів економіст Bloomberg Economics Алекс Ісаков.

Джерела також припускають, що мобілізацію можуть представити як захід ротації для відпочинку військ. Наказ про призов може бути виданий наприкінці цього року. Зараз Росія тримає сотні тисяч військових на передовій на сході та півдні України, але ситуація у Курській області свідчить про брак оборонних ресурсів.

У 2022 році Путін вже наказав мобілізувати 300 000 резервістів, що створило занепокоєння серед росіян. Тому зараз Кремль звертається до патріотизму та збільшує виплати мобілізованим, щоб залучити нових солдатів.

Ця ситуація також впливає на економіку РФ, оскільки попит на робочу силу військових змушує підвищувати заробітну плату в бізнесі. Деякі регіони навіть звертаються до уряду для отримання допомоги з виплат мобілізованим.

Читайте також:

  • Приголомшливий рейд ЗСУ в Курську область. Світові ЗМІ розгадують головоломку Сирського
  • Точка «Ку». Чому Україна б'є по Курській області
  • Путіна роздратувала інформація про «ширину і глибину» українського наступу (відео)
  • Суджа – столиця України. Що каже історія про місто, в яке сьогодні увійшли ЗСУ
  • Удар по аеродрому у Липецьку. Чим важливе це місто для ЗСУ

Читайте також