Ряд областей залишилися без електроенергії: у Міненерго розповіли, де немає світла

За добу енергетики відновили електропостачання для близько 144 тисяч споживачів. В різних регіонах ситуація з енергетикою виглядає так:

Харківська область

У Харкові діє годинникове обмеження електропостачання. В області без світла залишилось 21,2 тисячі домогосподарств в 61 населеному пункті. Також через пошкодження газопроводу відключено житловий будинок та комунальні об'єкти. Але вже понад 1200 домогосподарствам в області відновлено газопостачання.

Дніпропетровська область

У Кривому Розі діють обмеження електропостачання для промисловості. Також через витік газу унаслідок пожежі в одному з будинків без газопостачання залишилося 20 квартир. Проте витік газу вже усунено.

Донецька область

Енергетики відновили постачання електроенергії для споживачів у 28 населених пунктах, які втратили світло через бойові дії. Однак через обстріли було знеструмлено понад 2100 абонентів. Загалом без електропостачання залишається 45,8 тисячі точок обліку в 89 населених пунктах.

Запорізька область

У зв'язку зі знеструмленням повітряної лінії електропостачання вимкнули для 6,1 тисячі споживачів. Окрім того, через бойові дії без світла залишаються 3,7 тисячі точок обліку в 50 населених пунктах.

Сумська область

У Сумах через бойові дії залишається без світла 5,6 тисячі точок обліку в 70 населених пунктах.

Херсонська область

У Херсоні відключили близько 3 тисяч абонентів. Через нічні обстріли в області знеструмлено понад 100 споживачів. Всього без електропостачання залишається 46 населених пунктів через бойові дії.

Чернігівська область

Внаслідок бойових дій без світла залишилося 1,3 тисячі точок обліку в 22 населених пунктах.

Чернівецька область

У Чернівцях через пошкодження газопроводу відключено від газопостачання понад 400 споживачів.

Раніше експерт дав пояснення про проблеми в енергосистемі України.