Рада МВФ схвалила транш для України на 880 мільйонів доларів

Рада МВФ схвалила транш для України на 880 мільйонів доларів

МВФ затвердив третій перегляд кредитної програми для України

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду 21 березня схвалила третій перегляд кредитної програми України на суму 15,6 мільярда доларів, що дає змогу виділити 880 мільйонів доларів на підтримку бюджету.

У МВФ зазначили, що Україна успішно виконала всі вимоги до третього перегляду, включаючи ухвалення національної стратегії доходів, розроблення дорожньої карти управління держінвестиціями, напрацювання заходів щодо мобілізації надходжень держбюджету 2024 року та посилення інституційної автономності та ефективності САП.

"Кожен зі структурних маяків є стабілізуючим фактором, що дозволяє підтримувати стійкість фінансової системи України всупереч війні", — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

За словами глави української місії в МВФ Гевіна Грея, загальні показники Києва за програмою розширеного фінансування з МВФ залишаються високими, виконуються всі кількісні критерії ефективності, крім пункту про податкові надходження, але це стосується "дуже незначної суми".

"Ми сподіваємося, що війна в Україні завершиться до кінця 2024 року", — додав Грей.

За словами Reuters, економіка України виявилася стійкою у 2023 році, але в 2024 році очікується зниження темпів зростання до 3-4% через невизначеність, пов'язану з війною.

Джерело: Фокус

Читайте також: