Рада обрала голову Комітету з питань свободи слова

Головою Комітету з питань свободи слова Верховної Ради України став Ярослав Юрчишин, який представляє фракцію "Голос". Проголосували "за" його обрання 247 нардепів.

Також на порядку денному було питання про призначення Ростислава Павленка головою Комітету свободи слова з боку фракції "Європейська солідарність".

Одна з депутаток від "ЄС", Ірина Геращенко, написала на своїй сторінці у Facebook, що за паном Юрчишина ми очікуємо активну позицію щодо олігархічного марафону, закритих телеканалів, політичної цензури, захисту журналістів і повернення їх в кулуари Верховної Ради.

Ярослав Железняк, колега Юрчишина з фракції "Голос", зазначив, що в Комітеті з питань свободи слова вже є четверо членів: Юрчишин, Брагар, Швець, Шуфрич. Але Шуфрич, який також є членом комітету, поки що не може брати участь у засіданнях.

Раніше Нестор Шуфрич був усунутий з посади голови Комітету з питань свободи слова Верховної Ради України. Це сталося 20 вересня, і він став одним з перших нардепів, які потрапили до Реєстру зрадників.

Також виникло питання щодо подальшої долі Комітету свободи слова, який очолює затриманий Шуфрич. З урахуванням того, що в ньому є лише три нардепи, можливе його об'єднання з іншим комітетом.