Рада підтримала заборону московського патріархату в Україні

Рада підтримала заборону московського патріархату в Україні

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №8371, який забороняє релігійні організації, які пов'язані з Російською Федерацією.

У голосуванні "За" проголосували 267 народних депутатів.

Народний депутат Ярослав Железняк розмістив інформацію про голосування.

Партія "Слуга народу" набрала 175 голосів "За".

Партія "Європейська солідарнісь" - 26 голосів.

Партія "Батьківщина" - 17 голосів.

Партія "Голос" - 18 голосів.

Партія "Платформа за життя та мир" - один голос.

Партія "За майбутнє" - вісім голосів.

Партія "Довіра" - 12 голосів.

Група "Відновлення України", яка включає народних депутатів з забороненої "Опозиційної платформи - За життя", не підтримала законопроєкт.

Підпишіться на наш телеграм-канал новин - INKORR.

Законопроєкт № 8371 передбачає припинення діяльності релігійних організацій, які пов'язані з релігійними структурами, що мають свої керівні центри у державі, яка здійснює збройну агресію проти України.

Діяльність таких релігійних організацій може бути припинена шляхом судового позову, якого можуть подати Державна служба з етнополітики та свободи совісті або прокурор.

Державна служба з етнополітики проводить експертизу і, у разі виявлення порушень, видає відповідні приписи щодо їх усунення протягом місяця.

Якщо релігійна організація не виконає отримані приписи, служба звертається до суду з питанням припинення її діяльності.

У минулому році Служба безпеки України провела контррозвідувальні заходи на об'єктах, які використовують представники Руської православної церкви в Україні. На їх території були знайдені російські паспорти, георгіївські стрічки, символіка ОПЗЖ і методички глави Руської православної церкви Кирила Гундяєва.

У квітні журналіст Михайло Ткач розкрив інформацію про російське громадянство у митрополита Онуфрія (Ореста Березовського) і ще кількох служителів Руської православної церкви в Україні.

Служба безпеки повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври Павлу Лебідю в ухиленні від відповідальності за російську збройну агресію.

Читайте також: