Рада підтримала законопроект про мобілізацію: деталі

Рада підтримала законопроект про мобілізацію: деталі

Рада проголосувала за законопроект про зміни у порушенні щодо мобілізації в Україні

Верховна Рада підтримала законопроект, який передбачає зміни у порушенні, що стосуються мобілізації в Україні. Новину про це на своїй сторінці у Facebook повідомили депутати Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко. За законопроект №10379 проголосували 254 народних депутати.

"Парламент проголосував за основу (перше читання) #10379 законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу та кодексу про адміністративне правопорушення за порушення з мобілізації", - написав Железняк.

Законопроект спрямований на удосконалення адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення законодавства про оборону, військовий обов'язок та військову службу, мобілізаційну підготовку та мобілізацію. В ньому передбачаються нові статті про порушення військового обліку, збільшення термінів адміністративної відповідальності та адміністративного затримання, а також запровадження кримінальної відповідальності за відмову від медичного огляду під час мобілізації.

Законопроект також передбачає збільшення розмірів штрафів та тривалості адміністративного затримання. Мінімальна сума штрафу становитиме 8 500 гривень, а максимальна - 204 000 гривень.

Железняк зазначив, що це поки що урядова версія законопроекту, і всі обіцяні зміни мають бути внесені під час другого читання. Гончаренко повідомив, що комітет прибрав кримінальну відповідальність щодо цього законопроекту.

Попередньо виступи представників українського військового командування перед початком розгляду законопроекту також отримали підтримку 315 депутатів, але Міністр оборони та прем'єр-міністр не будуть брати участь у розгляді законопроекту.

Мобілізація в Україні

Проект закону поки що недоступний на сайті Верховної Ради, але під час наради у Спікера будуть обговорюватись деталі. Раніше було повідомлено, що Комітет Ради затвердив остаточний варіант мобілізаційного законопроекту.

Читайте також: