Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію

Сьогодні, 8 листопада, парламентарі проголосували за продовження дії воєнного стану та мобілізації в Україні ще на 90 днів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Законопроєкти № 10211 та № 10212 було підтримано голосами 329 і 322 парламентарів відповідно. Таким чином, воєнний стан і мобілізацію будуть діяти з 16 листопада до 14 лютого 2024-го року.

Железняк нагадав, що це вже девʼяте голосування парламенту за воєнний стан з початку повномасштабної війни.

Також нардеп зазначив, що представники Ради з нацбезпеки і оборони не прийшли представляти закони, хоча раніше це робив секретар РНБО.

Воєнний стан в Україні, так само як і загальну мобілізацію, було оголошено після початку повномасштабного вторгнення Росії.  Під час загальної мобілізації на військову службу можуть бути призвані всі військовозобов'язані громадяни України віком від 18 до 60 років, якщо вони не мають законних підстав для отримання відстрочки або виключення з військового обліку.

Як повідомлялося, 6 листопада президент Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту укази про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні.