Рада ухвалила важливе рішення для військових: хто отримає 70 тисяч доплат

Верховна Рада прийняла постанову про доплату військовим на передовій

Верховна Рада прийняла постанову, згідно з якою Кабінет Міністрів зобов'язаний ухвалити рішення про доплату 70 тисяч гривень військовим, які виконують бойові завдання на передовій. Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко.

Ухвалу підтримали 321 народний депутат. Парламент також зобов'язався розробити та прийняти нормативно-правові акти щодо умов, розмірів та порядку виплат винагород військовослужбовцям на період дії військового стану.

Зокрема, з приводу одноразової винагороди у розмірі 70 тисяч гривень бійцям, які виконують завдання на лінії зіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною першого ешелону оборони або настання до ротного опорного пункту включно. А також на території противника – у тому числі на території між позиціями військ РФ та Сил оборони, на тимчасово окупованій території України.

Таким чином, окрім зарплати та бойових винагород, захисники отримуватимуть також додаткові 70 тисяч гривень.

Постанова також передбачає розробку та внесення на розгляд законопроекту щодо ротації військовослужбовців в умовах військового стану, їх звільнення з військової служби та медико-соціальної реабілітації.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 квітня, Рада ухвалила закон про мобілізацію.