Рятувальники отримають від Японії спецтехніку для розмінування

Українські піротехніки отримають 22 машини механізованого розмінування

Підрозділи ДСНС України отримають 22 нові машини для розмінування, які будуть надіслані від Офісу Японського агенства міжнародного співробітництва (JICA). Уряд Японії надає таку підтримку в рамках співпраці з Україною в сфері протимінної діяльності. Співробітники МВС України зустрілися з керівництвом JICA та обговорили плани подальшої співпраці.

Постачання машин механізованого розмінування

Україна очікує отримання 14 машин механізованого розмінування до кінця поточного року. Решта 8 машин будуть надіслані до квітня 2023 року. Зазначені машини виробництва NIKKEN та іншого японського виробника. Загалом, 12 машин виготовлені NIKKEN. Делегація оглянула виробництво машин механізованого розмінування Nikken і тренінговий центр для операторів. Також підкреслюється, що Японія продовжує віддавати стійку підтримку Україні у розмінуванні.

Важливість співпраці

«Японія продовжує стійку підтримку України у сфері розмінування», – підкреслили у МВС України.

Ця співпраця є дуже важливою для України, оскільки розмінування є необхідним процесом в рамках забезпечення безпеки та захисту громадян. Отримання нових машин механізованого розмінування дозволить покращити роботу піротехніків та швидше виявляти та усувати небезпечні предмети, що залишилися на місцях збройних конфліктів. Україна дуже вдячна Японії за надану підтримку та сподівається на подальше розширення співробітництва у цій сфері.