Рятувальники знайшли тіла мільярдера Майка Лінча та його доньки – The Telegraph

Тіла Майка Лінча та його доньки
Тіла Майка Лінча та його доньки

У регіоні Палермо біля італійського міста затонула яхта завдовжки 56 метрів, на якій перебували 22 людини. Пізніше були знайдені тіла британського мільярдера Майка Лінча та його дочки Ханни всередині затонулої яхти. Про це повідомляє The Telegraph.

Згідно з повідомленням видання, генеральний директор з цивільного захисту Сицилії Сальво Кочіно повідомив, що затонулої яхти вдалося вилучити ще два тіла, які витягли водолази. "Представляючи себе та від імені своїх колег, я хочу висловити родинам загиблих наші глибокі співчуття в цей складний час", - сказав він.

Це другі і треті жертви корабельної аварії, знайдені після пошуку останків кухаря яхти Реккальда Томмазі незабаром після затонування судна. Занурювачі діставалися до кают яхти і виявили тіла в одній із кабін, закриті між двома матрацами.

Серед врятованих була також дружина Лінча. 35-річну британку та її однорічну дитину врятували пасажири вітрильника, що плив неподалік.

Слід зазначити, що Майк Лінч, 59-річний британський мільярдер, був одним із найвідоміших технологічних підприємців у Великій Британії. Він створив найбільшу програмну фірму Autonomy в країні на основі своїх новаторських досліджень у Кембриджському університеті і був відомий як британський Білл Гейтс.

У 2006 році йому було присвоєно Орден Британської імперії за заслуги в сфері підприємництва, а у 2011 році він став членом науково-технічної ради при тодішньому прем'єр-міністрі Девіді Кемероні. У 2008 році його обрали членом Королівської інженерної академії, а в 2014 році - членом Королівського товариства.

Майк Лінч також був причетний до справи про шахрайство щодо купівлі компанією Hewlett-Packard Autonomy за 11,1 мільярда доларів, але всі обвинувачення проти нього були зняті в червні цього року.

Нагадаємо, біля італійського міста Палермо затонула 56-метрова яхта, на якій перебували 22 людини. Унаслідок цього одна людина загинула, шістьох вважають зниклими безвісти, зокрема британський мільярдер Майк Лінч.

Причиною затонування яхти, ймовірно, є сильний шторм. Італійська берегова охорона повідомила, що на борту вітрильника Bayesian знаходилися 22 людини, серед яких громадяни США, Канади, Шрі-Ланки, Нової Зеландії, Ірландії та Великої Британії. До затонування судна вдалося врятуватися 15 людям, включаючи дитину.

Читайте також