Рятував людей у Бучі. Згадаймо правоохоронця Юрія Чабаха

Українські поліцейські хоронили Юрія Чабаха

Українські громадяни вшановують пам'ять тих, хто загинув у російсько-українській війні. Цього разу ми згадуємо поліцейського Юрія Чабаха.

Юрій Чабах ще з дитинства жив у місті Буча на Київщині. Там він знайшов своє щастя, вчився у школі, захоплювався спортом, зустрів свою дружину. У цьому місті Юрій теж помер. Його вбили російські окупанти у березні 2022 року.

Юрій Чабах був поліцейським, йому було 37 років. Він працював в розкритті злочинів проти особи в поліції Київської області.

Юрій Чабах народився у 1984 році в місті Торез на Донеччині. Він змалечку розвивав почуття справедливості та захищав слабких.

Синую дуже полюбляв тварин, приводив додому поранених котів, собак, горобців і навіть черепаху, - згадує батько Олександр Михайлович.

Родина переїхала до Києва, а потім до містечка Буча. Юрій почав вчитися в гімназії і пізніше вступив до Українського гуманітарного інституту, де отримав освіту з менеджменту та міжнародної економіки. Він також здобув освіту правника. Після Революції Гідності Юрій вирішив стати поліцейським і вступив до Національної поліції.

У березні 2022 року Юрій загинув, допомагаючи місцевим мешканцям під час евакуації під час російської агресії. Чабаха вбила російський снайпер.

Батьки Чабаха дуже пишаються своїм сином і вірять, що він загинув не марно. Юрій віддав усе своє життя Україні і своїй службі, - каже батько.

Юрій Чабах завжди допомагав іншим. Він врятував маленьку доньку свого колеги від падаючих будинків, але на жаль, вона померла у реанімації.

Нацполіція нагородила родину Чабаха погонами капітана поліції, які він так і не зміг отримати. Голова Нацполіції подякував родині за те, що вони виховали справжнього офіцера, який до останнього дотримувався своєї присяги та не залишав людей у біді.

Ми вшановуємо пам'ять усіх українців, які загинули у війні, запалюємо свічки та схиляємо голови. Пам'ять героям, які віддали своє життя за свободу України!