«Реал» став переможцем Суперкубка УЄФА

Збірна команда «Реал» здобула перемогу в Суперкубку УЄФА
Збірна команда «Реал» здобула перемогу в Суперкубку УЄФА

Мадридський "Реал" знову став переможцем Суперкубка УЄФА 2024 року після того, як побив італійську "Аталанту".

В Варшаві відбувся матч за Суперкубок УЄФА між іспанським "Реалом" і італійською "Аталантою", які є переможцями Ліги чемпіонів та Ліги Європи минулого сезону.

«Реал» відкрив рахунок на 59-й хвилині гри. Пас від Вінісіуса впав у необоронені ворота, де півзахисник Федеріко Вальверде замкнув м'яч,” - повідомляє офіційна сторінка УЄФА.
Другий гол на рахунку дебютанта мадридців Кілліана Мбаппе. Після декількох проходжень від Джуда Беллінгема, Мбаппе точно встрілив м'яч у дальній кут воріт суперника.

Це вже шосте вигравання Суперкубка УЄФА для "Реала", що робить його найуспішнішим клубом у цьому турнірі.

Нагадаємо, що 2 червня "Реал" став переможцем Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2023/24, перемігши німецьку "Боруссію" Дортмунд з рахунком 2:0. Команда "Реала" отримала 15-й трофей в історії Ліги чемпіонів, ставши лідером серед усіх клубів Європи за цим показником.

Суперкубок УЄФА є щорічним матчем, в якому змагаються переможці Ліги чемпіонів і Ліги Європи, і був розроблений голландським репортером Антоном Віткампом для визначення найкращого клубу Європи.

Володарі Кубка Європи/Ліги чемпіонів завжди беруть участь в цьому матчі, протистоячи володарям Кубка володарів кубків Європи/УЄФА (1973–99) або Кубка УЄФА/Ліги Європи (2000–).

Читайте також