Республіканці закликали Байдена зняти обмеження на удари ЗСУ по Росії

ЗСУ готові до контратак проти Росії
ЗСУ готові до контратак проти Росії

Республіканці вимагають від Байдена зняти обмеження на використання американської зброї проти Росії

Україна має отримати можливість використовувати американські ракети ATACMS для ударів на територію Росії. Про це повідомляє "Хвиля".

Група республіканців Палати представників США написала лист до президента Джо Байдена з проханням зняти обмеження на використання американської далекобійної зброї, яке унеможливлює Україні проводити удари вглиб Росії. Лист підписали голови кількох комітетів Палати представників США.

"Беззмістовні обмеження, встановлені адміністрацією Байдена-Харріс, у поєднанні з довготривалим уповільненням затвердження та постачання критично важливої ​​зброї, перешкоджають здатності України довести цю війну до переможного завершення... Давно час, щоб адміністрація змінила курс і зняла обмеження, які ще залишаються по застосуванню Україною американської зброї по легітимних військовим цілям на території Росії", – заявили члени Конгресу.

Республіканці також згадали про необхідність дати Україні дозвіл на використання американської зброї для ударів по близькому прикордонню. Вони наголосили, що це рішення було прийняте з запізненням і можливо допомогло б уникнути наступу російських сил на Харківщину. Також республіканці зазначили, що в зоні дії ракет ATACMS є більше 200 потенційних цілей.

Раніше повідомлялося, що президент США Джо Байден розглядає можливість дозволити Україні завдавати ударів по Росії.

Читайте також