Ресторан української кухні вперше в історії увійшов до найпрестижнішого рейтингу Michelin Guide

Історичний момент: український ресторан в Michelin
Історичний момент: український ресторан в Michelin

Ресторан "Anelya" в Чикаго, який пропонує страви української кухні, став першим закладом харчування, що увійшов у рейтинг Michelin Guide. Український шеф-кухар Євген Клопотенко повідомив про це в Інстаграмі.

Згідно зі словами Клопотенка, цей ресторан відкрив кухар з українським походженням і назвав його на честь своєї бабусі, яка жила в Харкові. У 2023 році він відвідав Харківщину.

«Зараз цей ресторан став першим у своєму роді, який увійшов у Michelin Guide. (Українці все ще борються, щоб його визнали українським, а не "Східноєвропейським"). Але це дуже круто», - підкреслив Клопотенко.

Крім того, шеф-кухар розповів, що початково ресторан "Anelya" був експериментальним проектом для приготування українських страв з метою збору коштів на гуманітарну допомогу жителям Харківщини.

«Але потім Джонні (власник) вирішив створити повноцінний український ресторан, який миттєво став успішним», - написав Клопотенко в соцмережі.

У заключному розділі свого посту шеф-кухар зазначив, що підтримка України та просування української культури завжди є хорошою ідеєю.

Читайте також:

Ресторан McDonald's на Севастопольській площі у Києві закривається на ремонт починаючи з 24 вересня. Цей ресторан відкрився у 1997 році і був одним із перших McDonald's в Україні.

Також ресторанний комплекс "Жито" біля Луцька відмовив дружині загиблого захисника Олександра Гнатюка, Іванни Цюх, у проведенні поминального обіду у них.

Українському військовому не дозволили увійти в ресторан Virgin Izakaya Bar у Києві через несумісний щодо дрес-код вбрання.

Читайте також