Ресторанний холдинг у Львові ухилявся від сплати податків: БЕБ викрило схему

Ресторанний холдинг у Львові ухилявся від сплати податків: БЕБ викрило схему

У Львові була виявлена схема ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Заклади ресторанного холдингу FESTrepublik, якому належить 60 ресторанів й торгових точок, використовували тіньову заробітну плату, яка надходила на картки для виплат один-два рази на місяць. Кожен співробітник, приймаючи на роботу, отримував дві картки для виплати заробітної плати, одна зі сплатою всіх обов'язкових платежів, а друга - неофіційна. Представники головного офісу холдингу зараховували другу частину заробітної плати, вказуючи в призначенні платежу "власне поповнення рахунку". Таким чином, компанія уникала сплати військового збору, Єдиного соціального внеску та ПДФО. Вироблені збитки для державного бюджету становлять більше 50 млн гривень, повідомило Бюро економічної безпеки.

Заклади холдингу також не використовували РРО під час розрахунків з клієнтами, отримуючи оплату від клієнтів готівкою. Потім отримані кошти передавали до головного офісу в Львові. Під час обшуку у приміщенні головного офісу було знайдено службову документацію, готівку, чорнові записи, печатки та інше, що свідчить про нелегальні господарські операції.

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ, виконуючи рішення Ради національної безпеки й оборони, щодо збільшення оборонного бюджету на 2024 рік. Відповідно до рішення РНБО, уряд повинен закласти не менше 21,6% від ВВП на забезпечення національної безпеки й оборони. Заплановане фінансування сектору безпеки і оборони України становить не менше 1,69 трлн гривень.

Читайте також: