Режисерка фільму «Росіяни на війні» потрапила до «чорного списку» Мінкульту

Режисерка фільму у гримі
Режисерка фільму у гримі

Україна занесла до "чорного списку" режисерку фільму "Росіяни на війні"

Міністерство культури та стратегічних комунікацій України внесло до "чорного списку" експрацівницю пропагандистського каналу "Russia Today", режисерку фільму "Росіяни на війні" Анастасію Трофімову. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Анастасія Трофімова стала 233-ю у переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України, опублікованому на сайті Міністерства культури та стратегічних комунікацій України.

«Міністерство культури та стратегічних комунікацій України протистоїть будь-яким спробам використання мистецтва як інструменту російської пропаганди. Випадки, подібні до діяльності Трофімової, є частиною ширшої інформаційної війни, яку веде російська федерація, намагаючись виправдати свою агресію через культуру та медіа. Ми боремося з просуванням фальшивих наративів і маніпуляцій, які намагаються підмінити правду та зняти відповідальність з агресора. Україна послідовно працює над тим, щоб російська пропаганда не змогла проникнути на культурні майданчики як всередині країни, так і за її межами, захищаючи правду про війну та свободу», – заявив очільник міністерства Микола Точицький.

Нагадаємо, канадська медіаорганізація TVO (TV Ontario), через яку надали фінансування для виробництва фільму "Росіяни на війні" російської режисерки Анастасії Трофімової, вирішила надалі не демонструвати його.

Згодом Київ висловив рішучий протест проти показу фільму "Росіяни на війні" на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Про це повідомив генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко. Українська громада Канади провела у Торонто протест із вимогою скасувати показ на Міжнародному кінофестивалі в Торонто російського пропагандистського фільму.

Раніше Держагентство України з питань кіно засудило показ фільму, назвавши його "завуальованою російською пропагандою".

Читайте також