РФ готує пропагандистські операції проти українських біженців в ЄС – розвідка

РФ готує пропагандистські операції проти українських біженців в ЄС
РФ готує пропагандистські операції проти українських біженців в ЄС

Росія збирається провести нові пропагандистські операції в Європі, спрямовані на українських біженців. Їх мета - переконати людей, які залишили Україну через війну, не повертатися. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Представники Росії працюють з біженцями, які виїхали з України з початком війни. "Це полягає у створенні різних організацій, навчанні дітей, організації церковних служб - все це використовується для того, щоб нашим українцям втратити свою ідентичність", - пояснив розвідник.

Головна мета - переконати людей, які залишили країну через війну, не повертатися, додав Вадим Скібіцький.

Наразі Кремль також використовує своїх агентів, журналістів з окупованих територій України, які розповсюджують пропагандистські матеріали на користь Росії в Італії. "Це презентація різних книжок, художніх і документальних, які акумулюють злочини України на території Донецької і Луганської областей", - попередив Скібіцький. Крім того, Росія використовує свої медіа та проросійських діячів для отримання інформації про військову діяльність України на окупованій території; це спрямовано на різні майданчики Європи для поширення пропаганди.

"Ми очікуємо, що все це Росія буде надсилати міжнародній спільноті, спробуючи виправдати свою збройну агресію", - додав розвідник.

Раніше європейські спецслужби попередили уряди своїх країн про те, що Росія планує диверсії по всьому континенту, включаючи вибухи та підпали.

Читайте також