РФ перекидає ексвагнерівців з «Африканського корпусу» на Білгородщину – ISW

Військове командування окупантів готується до передислокації біженців з групи Вагнера, що служили в Африканському корпусі, до Білгородської області. Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті зазначається, що джерело повідомило про невиконання Кремлем термінів щодо створення Африканського корпусу. Тому російська влада планує передислокувати деякі загони цієї групи з Африки до Бігородської області.

«Поточні зусилля групи «Вагнера» з набору персоналу для своєї діяльності в Африці, насправді призначені для набору персоналу для розгортання у Білгородській області. Російські солдати «Африканського корпусу» прибули до Нігеру 12 квітня і наразі невідомо чи це угруповання цілковито припинить свою діяльність в Африці, чи в район українсько-російського кордону будуть передислоковані лише деякі загони «Африканського корпусу», – йдеться у звіті.

Також зазначається, що генерал-лейтенант Головного управління військової розвідки Росії Андрій Авер'янов брав участь у зусиллях російського уряду щодо поглинання групи Вагнера. Він також був причетний до атак на Сергія Скрипаля та американський урядовий персонал.

Раніше повідомлялося, що на території Білорусі інструктори з групи Вагнера готують диверсійні загони для активності на українській території.

Українців активно вербують для участі у війні в Африці у складі групи Вагнера.