РФ перекидає війська з України до Курська – ISW

Російські війська рухаються до Курська
Російські війська рухаються до Курська

Російське командування продовжує переміщувати війська із менш пріоритетних ділянок фронту в Україні до Курської області, щоб протистояти українському контрнаступу. Згідно з даними Інституту вивчення війни (ISW), це підтверджується зустріччю Володимира Путіна з керівництвом армії та звітами кількох бригадних командирів, які або вже були перекинуті, або, ймовірно, будуть перекинуті до Курської області. Про це повідомляється у доповіді Інституту вивчення війни.

Серед цих підрозділів:

  • 810-та та 155-та морські піхотні бригади, ймовірно, переміщені з півночі Харківської області.
  • 11-та бригада Повітряно-Десантних Військ, ймовірно, переброшена з району Часів Яру.
  • 56-й полк Повітряно-Десантних Військ переміщений з району Роботине на заході Запорізької області.
  • 51-й полк Повітряно-Десантних Військ, ймовірно, також переброшений до Курської області, хоча прямих доказів цього поки немає.

“Військове командування Росії протистоїть оперативному тиску з метою переміщення сил з пріоритетних наступальних операцій із захоплення Покровська в Донецькій області. Ймовірно, воно продовжить переміщувати сили з менш пріоритетних наступальних операцій в інших частинах фронту для оборони в Курській області” - зазначено у звіті.

Ці переміщення свідчать про те, що російське командування змушене реагувати на український контрнаступ у Курській області, навіть якщо це призводить до послаблення на інших ділянках фронту. За даними ISW, Росія буде продовжувати переміщувати сили з менш пріоритетних напрямків, щоб зберегти оборону в Курській області, навіть якщо це негативно впливає на їхні наступальні операції, зокрема, на спроби захопити Покровськ в Донецькій області.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що наступ українських військ на Курську область Росії був "превентивним ударом", який дозволив уникнути оточення українських підрозділів та окупації міста Суми.

За повідомленням CNN, наступ ЗСУ на Курську область показав, зокрема, багато вразливих місць у російській армії. Крім того, це сигнал для союзників Києва, що Україна може змінити хід війни.

До речі, президент Володимир Зеленський підписав ряд законів, які стосуються військових, зокрема, про статус українських бійців, які знаходяться на території Росії.

Читайте також