РФ скаржиться на атаку безпілотників: атаковано дві області

Атака безпілотників на дві області
Атака безпілотників на дві області

У ніч на 23 червня у Смоленській та Брянській областях Росії працювали сили протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Губернатор Смоленської області Василь Анохін та губернатор Брянської області Олександр Богомаз повідомляють про це.

Представники влади регіонів заявляють, що відбили атаку українських дронів.

Смоленська область

За словами губернатора Смоленської області, безпілотники були помічені над Смоленськом та Ярцевим, на них було здійснено бойові дії силами протиповітряної оборони близько третьої години ночі за місцевим часом.

«Поки немає повної інформації, про постраждалих та руйнування не повідомляється. Дані про наслідки уточнюються», – зазначив Анохін.

Брянська область

За словами губернатора Брянської області, масованою атакою були зачеплені кілька муніципальних районів, проте всі цілі були збиті та перехоплені.

«За годину було знищено дванадцять безпілотних літальних апаратів літакового типу. Над Трубчевським районом були збиті два дрона, над територією Брасівського району - вісім, над Почепським районом - два. Немає постраждалих та руйнувань», - написав Богомаз у Telegram о 01:23.

Через годину він додав, що ще дев'ять безпілотників літакового типу було знищено силами протиповітряної оборони: чотири дрони були збиті над Дубровським районом, два - над Брянським районом, по одному - над Клинцівським районом і муніципальними округами Новозибківським та Стародубським.

Також російський чиновник заявив, що ще два дрони було збито на території Суражського району.

Липецька область

Крім того, у Липецькій області оголосили повітряну тривогу через загрозу атаки безпілотників. Місцева влада заявила про відсутність загрози тільки близько 06:20.

Нагадаємо, у ніч на 21 червня Сили оборони України знищили місце зберігання «шахедів» у Краснодарському краї РФ. З'явилися супутникові знімки, що підтверджують знищення об'єктів після атаки, організованої і проведеної ВМС спільно з Службою безпеки України.

Як повідомлялося, у ніч на 21 червня безпілотники атакували Краснодарський край Росії. Масовані атаки сталися у Темрюкському районі та районах Єйського і Сіверського. 

В загальному, у ніч на 21 червня були атаковані Афіпський, Ільський, Краснодарський та Астраханський нафтопереробні заводи.

Читайте також

На війні загинув український артист
сьогодні, 15:58 32 переглянули
Український артист загинув у війні