РФ шукає уламки ракет Patriot на окупованих територіях і готує нові фейки: деталі від розвідки

РФ шукає уламки ракет Patriot на окупованих територіях і готує нові фейки: деталі від розвідки

Росія готує нову хвилю інформаційних атак на Україну у липні 2024 року. Російські представники шукають уламки ракет систем ППО Patriot на окупованих територіях, щоб створити дезінформаційні кампанії. Про це повідомив Андрій Юсов, представник розвідки Міноборони, під час телемарафону.

Розвідник наголосив, що ворог буде використовувати тему падіння літака Іл-76 під Білгородом для створення високотехнологічного спецопераційного інформаційного тиску всередині України та дискредитації на міжнародному рівні.

«Орієнтовно на липень, Слідчий комітет держави-агресора планує провести акцію, де будуть фабрикуватися підроблені докази. Відразу після цього, російські підрозділи отримали завдання знайти уламки, зокрема ракет Patriot на тимчасово окупованих територіях, щоб створити фальшивий доказовий матеріал. Зараз це робиться з великими труднощами, інакше вже була б активність з їх боку», – заявив Юсов.

За словами Юсова, російська пропаганда також спробує використати теракт у ТЦ «Крокус» під Москвою, щоб залучити Україну до цих подій.

«Це не має жодного сенсу і не витримує жодної критики. Проте ворог спробує розпалити внутрішню ситуацію та делегітимізувати українську владу. Ці напрямки ми можемо очікувати в майбутньому», – зазначив представник розвідки.

Щодо пропагандистської кампанії «Майдан-3», Юсов зазначив, що це багатошарова операція, яка триває. Проте, загалом, ворог не отримав бажаного ефекту.

Росія шукає уламки ракет Patriot на окупованих територіях і готує нову хвилю фейків: деталі від розвідки

Раніше було повідомлено, що у мережі поширюється фейкова інформація про збір даних школярів для реєстрації призовників.

Читайте також: