РФ заявила про масовану атаку дронів: спалахнула нафтобаза й електропідстанції

Спалахнула пожежа на паливно-енергетичному об'єкті в Смоленській області

20 квітня нічого в Кардимівському районі Смоленської області почалася пожежа на об'єкті паливно-енергетичного комплексу Росії. Про це повідомив губернатор регіону Василь Анохін у Telegram.

"Унаслідок роботи сил ППО літальні апарати були збиті. Проте внаслідок падіння уламків сталося загоряння ємності з пально-мастильними матеріалами", - написав Анохін.

Губернатор не вказав, який саме об'єкт постраждав, але ймовірно, це нафтобаза компанії "Лукойл".

Пожежникам довелося загасити відкрите полум'я. Наразі не має інформації щодо постраждалих.

Подібні атаки на паливно-енергетичні об'єкти

До цього міноборони країни-агресорки повідомили, що російська протиповітряна оборона збила 50 безпілотників над декількома областями Росії. Дві електропідстанції у Калузі та Брянську були пошкоджені внаслідок цих атак.

Зазначимо, що поблизу місця, куди потрапили дрони, розташована нафтобаза "Кардимово", що належить компанії "Лукойл-Центрнефтепродукт". Вона знаходиться за 284 км від кордону з Україною.

Спалахнула пожежа у Брянській області

Нагадаємо, 19 квітня у Брянській області також почалася пожежа на об'єкті енергетичної інфраструктури. Попередньо, там було збито шість безпілотників. Подібні інциденти також сталися у Білгородській, Курській, Тульській, Смоленській, Рязанській та Калузькій областях Росії.

Уранці 19 квітня у Білгороді було оголошено ракетну загрозу, після чого пролунали серія вибухів. Губернатор регіону оголосив про скасування небезпеки через 15 хвилин.