РФ збирає добровольців у загони тероборони, щоб звільняти Курщину

Добровольці РФ готуються до звільнення Курщини
Добровольці РФ готуються до звільнення Курщини

Росія створює нові добровольчі загони територіальної оборони

Влада Російської Федерації формує нові добровольчі загони територіальної оборони після того, як Збройні Сили України вторглися в Курську область. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW зазначають, що цей крок свідчить про неприйняття президентом Росії Володимиром Путіним серйозних заходів для протидії Курській операції, через ризик соціального невдоволення або втрати потрібних підрозділів через переміщення їх досвідчених воїнів.

Виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смирнов оголосив про створення добровольчого загону "БАРС-Курськ" і зазначив, що його основна місія - забезпечити безпеку в Курській області.

Смирнов також наголосив на співпраці загону з російськими військовими і штабом контртерористичної операції, а також на наданні гуманітарної допомоги місцевому населенню прикордонних населених пунктів.

За словами губернатора, добровольці увійдуть до загону на шестимісячних контрактах, пройдуть підготовку і отримають необхідну зброю. Оголошення про набір до загону було опубліковане владою Курської області 24 серпня.

Речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев повідомив, що російська влада також формує загони "БАРС-Брянськ" і "БАРС-Білгород", які нададуть допомогу Північному угрупованню російських військ. У трьох загонах загалом планується залучити 4921 добровольця.

Звіт ISW стверджує, що формування нових добровольчих загонів відповідає стратегії Кремля, яка спрямована на запобігання координації військ, що беруть участь у бойових діях, зокрема на Покровському та Торецькому напрямках. Тим самим допомагаючи прискорити російську наступальну операцію в Курській області.

Україна наразі контролює 1294 квадратні кілометри на території Курської області, що складається з 100 населених пунктів.

За даними CNN, наступ ЗСУ на Курщину показує вразливість в російській армії. Це також є сигналом для союзників України, що вона може змінити хід війни.

За даними The New York Times, головна мета російського керівництва зараз - займатися просуванням окупаційних військ на Донеччині, а не Курській області.

Читайте також