Рік змін для компанії Цукерберга: Співробітники Meta звільняються без попереджень

Поки Марк Цукерберг фокусує свою увагу на метавсесвіті, буквально у нього з-під носа йдуть провідні розробники та менеджери.

Лише у 2021 році посади залишили такі помітні особи, як податковий директор компанії, кілька віце-президентів, голови підрозділів.

А за версією Yahoo! - Finance Meta стала найгіршою компанією року.

Розробники Цукерберга зосереджують свої сили на розвитку метавсесвіту, віртуальної та доповненої реальності. Але разом із змінами назв та стратегічного плану з'явилися й зміни у лавах топ-менеджменту. Точніше, активне звільнення керівників середньої ланки з компанії.

У 2021 році вже встигли піти топи, слідом за ними багато хто оголосив про звільнення в найближчі місяці.

І ця ситуація досить дивна, оскільки раніше забрати з «компанії мрії» кваліфікованого співробітника було дуже складно. На сьогоднішній день люди йдуть за власним бажанням.

Зарплати у Цукерберга не малі: інженери отримують до $855 тисяч на рік. І це, окрім всього іншого з соцпакету: харчування, страховки, трансферів, бонусів, місць для релаксу та відпочинку.

Так вийшло, що Meta удостоїлася звання найгіршої компанії. Щорічно підрозділ компанії Yahoo! – Finance складає список найкращих компаній.

І ось найкращою стала компанія Microsoft, а найгіршою назвали Meta. 1,5 тис. опитаних проголосували за це. На їх вибір вплинули опубліковані документи Facebook Papers, участь (нехай і непряма) у поширенні дезінформації про коронавірус та цензура.

У компанії є дуже ультимативне ставлення до віддаленої роботи. Є лише близько десяти країн, звідки можна працювати. В інших країнах віддалений доступ до робочих сервісів та розробки заборонено.

Важливим негативним чинником є ​​чутки про злив даних користувачів російським спецслужбам.

Багато співробітників також стурбував факт відкритої підтримки Марком Цукербергом скандального екс-президента США Дональда Трампа.

У будь-якому разі міграція між компаніями заради зміни обстановки, зростання зарплати чи посади – цілком закономірний процес у цивілізованих країнах.

Люди приходять та звільняються, ростуть та підвищуються амбіції. Говорити про катастрофу для компанії поки що зарано.