Ринок праці у Нідерландах переживає кризу через одну проблему

Житлова криза в Нідерландах: пропозиції роботи відхиляють через відсутність житла

Згідно з опитуванням, проведеним компанією з фінансового консультування, 25% молодих голландців відхиляють пропозиції роботи через брак житла в місці роботи. Відсутність житла негативно впливає на ринок праці, так як кваліфіковані працівники не можуть потрапити у потрібне місце. Це особливо стосується молоді, яка найбільше постраждає від цієї ситуації.

«Потрібні люди не потрапляють у потрібне місце. Це трагедія цього молодого покоління», – коментує професор ринку праці Тон Вільтхаген.

Дослідження також показало, що більшість молодих людей, які шукають нову роботу і житло, готові змінити роботу, якщо компанія надасть їм житло. Для роботодавців це становить новий виклик, адже вони повинні не лише знайти нового співробітника, а й забезпечити йому житло.

Існують кілька пропозицій для вирішення цієї проблеми, включаючи будівництво фабричних містечок та перетворення річних бонусів на фіксований дохід, щоб забезпечити доступ до іпотечних кредитів.

Українські біженці у Нідерландах втратять частину пільг

Українські біженці в Нідерландах отримують державну допомогу на проживання, але після знайомства з роботою виплати можуть припинитися. Нідерландська влада пропонує одержувачам допомоги переїхати з притулків у орендоване житло, а також забезпечити самостійне оплату певних послуг.