Рішення про перемир'я в Газі затягується: яка причина

Угода про припинення вогню між Ізраїлем та ХАМАС

Угода між Ізраїлем та ХАМАС про припинення вогню та обмін заручниками затягується через суперечки у керівництві палестинського руху. Цю інформацію повідомляє The Wall Street Journal.

Лідер ХАМАСу Яхья Сінвар та інші члени організації готові підписати пропозицію про припинення бойових дій на шість тижнів у Секторі Гази в обмін на звільнення ізраїльських заручників.

Але політичні лідери ХАМАСу, які знаходяться у вигнанні, вимагають більші поступки і настоюють на постійному припиненні вогню та проведенні переговорів.

Раніше ізраїльські офіційні особи представили докази причетності працівників палестинської гуманітарної організації в Газі до насильства під час нападу ХАМАСу на Ізраїль.

Нагадаємо, Агентство ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) розпочало розслідування щодо кількох своїх співробітників, підозрюваних у причетності до нападу ХАМАСу на Ізраїль.

Внаслідок звинувачень у причетності співробітників UNRWA до атаки ХАМАСу на Ізраїль, кілька країн призупинили фінансування Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям.