Роботу ПФУ таємно перевірятимуть: на що чекати пенсіонерам

Роботу ПФУ таємно перевірятимуть: на що чекати пенсіонерам

Міністерство соціальної політики України спільно з Пенсійним фондом України запускає проект під назвою "таємний покупець".

Головна мета цього проекту - покращити якість обслуговування громадян у всіх відділеннях Пенсійного фонду в Україні.

Проект спрямований на виявлення системних проблем з роботою відділень Пенсійного фонду та на подальшу оптимізацію і поліпшення процедур обслуговування. Основною метою є забезпечення максимально зручного та комфортного отримання послуг громадянами, які звертаються до відділень Пенсійного фонду.

Наша мета - зробити так, щоб будь-який клієнт Пенсійного фонду в Україні отримав максимально якісний, швидкий і комфортний сервіс.

Пенсіонер у регіональному відділенні ПФУ

У реалізації проекту ключову роль відіграють УВКБ ООН (Агентство ООН у справах біженців) та БФ "Право на захист". Вони розроблять методологію оцінки якості обслуговування у відділеннях Пенсійного фонду та будуть займатися безпосередньою реалізацією проекту, щоб забезпечити незалежне та об'єктивне оцінювання.

Цей проект сприятиме покращенню доступності та якості послуг Пенсійного фонду, в тому числі для людей, які найбільше постраждали внаслідок війни, наприклад, переміщених осіб.

Моніторинг охопить 84 сервісні центри у 20 областях країни та м. Києві. Планується опитати до 300 отримувачів послуг Пенсійного фонду у 20 регіонах з різних аспектів роботи Фонду, включаючи призначення пенсій, надання субсидій, процедуру підтвердження особи, використання онлайн-сервісів та доступ до державних соціальних виплат.

Результати проекту допоможуть оцінити рівень доступності послуг, спрямованість на клієнтів органів Пенсійного фонду та задоволеність адміністративними послугами. За даними отриманими в процесі вироблені практичні рекомендації для поліпшення роботи сервісних центрів Пенсійного фонду України.

Читайте також: