Роковини удару по драмтеатру в Маріуполі: який вигляд має це місце наразі

Драмтеатр у Маріуполі: два роки після бомбардування

16 березня 2022 року, російська окупаційна армія нанесла бомбовий удар по драмтеатру в Маріуполі. У будівлі, де шукали сховище тисячі мирних мешканців, в тому числі й діти, наразі залишилися лише руїни. Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя, показав, як зараз виглядає цей театр.

За різними даними, під час бомбардування загинули від 300 до 600 людей, які переховувалися в театрі від обстрілів. Росіяни спеціально влучили в найменш захищену частину будівлі - сцену, де майже не було перекриттів.

Драмтеатр був центральною точкою Маріуполя, що об'єднувала мешканців до російського вторгнення в Україну. Після бомбардування він став символом трагедії сотень людей.

Цей театр завжди був візитною карткою міста. В ньому зустрічалися люди, проводили побачення, знаходили орієнтир. На початку війни його використовували як гуманітарний штаб для допомоги людям, а також як точку евакуації через зелені коридори.

Руйнування Маріуполя

Маріуполь був захоплений російськими військами у травні 2022 року після тривалих боїв. Значна частина будинків і інших споруд у місті були зруйновані.

Читайте також:

  • Маріупольський драмтеатр: рік потому. Реальний злочин та страшні фейки рашизму
  • Їх не зупинив напис «Дети»: річниця авіаудару росіян по драмтеатру у Маріуполі (фото, відео)
  • Окупант, який віддав наказ бомбити драмтеатр в Маріуполі, виявився уродженцем України
  • Драмтеатр у Маріуполі, де окупанти вбили сотні людей, затягнули Пушкіним (фото)