Росія активізувала кампанію з втручання у вибори в США - Microsoft

Російські онлайн-кампанії з впливу на майбутні президентські вибори в США знову стали активнішими, хоча на меншому рівні, ніж на попередніх виборах.

Про це повідомила компанія Microsoft, яка відстежує діяльність таких кампаній, повідомляє Reuters.

Виявлено, що Росії пов’язані акаунти поширюють суперечливий контент, спрямований на американську аудиторію, особливо зосереджений на критиці підтримки США України.

Microsoft зазначає, що активність російських кампаній є меншою, ніж у попередні вибори, але вона може зрости у найближчі місяці.

"Повідомлення про Україну – через традиційні засоби масової інформації та соціальні мережі – набрали обертів за останні два місяці завдяки поєднанню прихованих і явних кампаній, що охоплюють щонайменше 70 груп діяльності, пов'язаних із Росією, які ми відстежуємо", - заявили в Microsoft.

Компанія відзначає, що найбільш активна російська кампанія пов'язана з адміністрацією Путіна. Американські політичні аналітики вважають, що зловмисне використання штучного інтелекту під час виборів у США стане основною проблемою, але в Microsoft стверджують, що більше поширюються звичайні цифрові підробки, ніж глибокі фейки.

Джерело: Еспресо